Tuesday, July 12, 2011

Juuste värvimine

Tänapäeval on väga tavaline katsetada erinevate juustevärvidega. Siinkohal räägingi veidike erinevatest võimalustest, kuidas juukseid värvida ja ka erinevatest värvidest.

Nimelt viimase aja trendiks on kujunenud see, et põhiliselt räägitakse värvidest a'la blond ja brünett ning vaieldakse jube kaua, kumb on parem. Tõsiasi on aga see, et Sinu jaoks on parem just selline juuksevärv, mis SOBIB Sinuga kokku - see võib vabalt ka lilla olla;)

On inimesi, kes on alati olnud oma "minas" ning ühe juuksevärviga, kavatsematagi seda muuta. On ka selliseid, kes iga aasta või sagedamini katsetavad erinevaid toone, kuna lihtsalt tunnevad, et on muutust vaja.
Olgu mis on, igasugune värv on värv ning vajab ka juuste eest hoolitsemist selle võrra rohkem ning seda ei tohiks ära unustada;)

Aga hakkame siis peale:

  • Salongis/juuksuris värvimine  - muidugi lihtsaim variant, kuna Sinul tuleb välja valida vaid soov ja see edastada. Ning hiljem kukrut kergendada. Sageli on hea, kui enne näiteks Internetis tsillides leiad mingi ilusa tooni ning pildi salvestad, mida saad hiljem juuksurile näidata.
  • Tavaliste poevärvidega (kergvärvid- kuluvad kiiremini; püsivärvid - ei kulu nii kiiresti) värvimine - poevärvide hinnaklassid erinevad väga suuresti ning paraku toimib õige värvi leidmine katse-eksituse meetodil. Siiski ei tasuks lähtuda värvivalikul mitte pildist värvipakendi peal, vaid kõrvalolevatest toon-muutuvatest piltidest. Näiteks ise olen kogenud seda, et värvipakendil, kus oli tumedam pilt peal, tuli hoopis heledam värv, kui heledama pildiga värvil.
    Igatahes tuleb värvides lugeda läbi täpselt juhised ja nende järgi ka talitada(näiteks vahtvärvidel on teistmoodi pealekandmine kui tavalistel värvidel). Üldiselt midagi keerulist ei ole ning hea variant, kui värvida vaid väljakasvu. Tervet pead soovitaksin siiski juuksuris värvida, kuna kuigi värvide kvaliteet on ajaga paremaks muutunud, siis üldtulemuses ning juuste tervise seisukohalt tasub juuksuri poole pöörduda, eriti kui pole kindel, millist värvi kasutada.  
  • Värvišampoonid, toonijad - kui tahaksid midagi uut proovida, kuid pole endas kindel, on hea ja üsna ohutu meetod kasutada toonijaid. Neid müüakse poodides väikestes pakendites ning nad on odavamad, kui püsivärvid. Katsetada saab erinevate toonidega, ka näiteks lillaga. Toonijad kuluvad maha mõne pesukorraga, olenevalt tootjast ja Sinu juuksetüübist. Värvišampoonid aga üldiselt otseselt ei värvi, vaid tugevdavad olemasolevat värvi ning selle sära. Hõbešampoon näiteks viib blondidest juustest kollase välja.
  • Henna/Senna/Indigo pulbrid - hennaga saab üldiselt juukseid värvida tumedamaks(nimetatakse hennatamiseks) - punastes, pruunides ja mustades toonides. Hennaga värvimine on küllaltki keeruline protsess, kuna vastavad pulbrid tuleb osta (Eestis saab neid nt tellida Punasest Kassist) või tellida, kokku segada, hoida kaua peal vastavalt värvitooni sobivusele jne. Üldiselt öeldakse, et kuna need pulbrid on looduslikud, siis peaksid need ka juustele täiesti kahjutud ning isegi kasulikud olema. Rohkem infot saab siit: Hennaserai
Ja veel mõned mõtted... Nimelt juuste värvimise puhul ära kuula teisi - vali see, mis Sulle kõige rohkem sobib. Tean inimesi, kellel just loodusliku hennatamise käigus juuksed kahuseks muutusid. Samas ise värvin aastaid kodus odava poevärviga (blondiga ka veel) juuste väljakasvu ning juuksed on ikka terved ja siledad. Kindlasti on salongivärvid kvaliteetsemad, aga võta siis kinni, kust see piir läheb.
Usun, et suuremat osa kui värvimine, mängib rolli ülejäänud juuste kohtlemine ja see, kuidas nad just sellisele kohtlemisele reageerivad. Minu moto on: palju hooldusvahendeid, mitte üldse viimistlusvahendeid! :)

Värvides juukseid aga tasuks meeles pidada:
* Värvima hakka siis, kui juuksed on mustaks/rasuseks läinud. See rasukiht kaitseb peanahka värvi kahjuliku toime eest.
* Kui värvid juukseid, siis tee seda tervete juustega, mida pole liialt kahjustanud. Keemilised lokid/sirgendamine ei ole värvimisega sõbrad!
* Mida rohkem juuste eest hoolitsed - neid niisutad ja värvišampoone/palsameid kasutad, seda tervemad nad on - seda vähem mõjub värvi kahjulik mõju sulle!
* Kui tahaksid muutust, aga tervet pead värvida ei taha, aitab TRIIBUTAMINE!:) Kodus saad teha seda näiteks spetsiaalse triibutamismütsiga:)
* Liiga kardinaalsed muutused (plaatinablondist mustaks jne) on ohtlikud, mine parem järk-järgult oma soovitud toonile üle. Ehk hakkab meeldima hoopis mõni vahepealne toon:)
* Jää endale kõige sobivama juurde, juuksed on väga erinevad ning reageerivad kõigele väga erinevalt! Ning ära üllatu, kui sõbranna taevani kiidetud šampoon Sinu juuksed täiesti takku ajab.





2 comments:

  1. tere, kas ma saaksin Su e-maili? tahaksin Sulle koostööettepaneku teha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle saab kirjutada aadressil pudipadinodi@gmail.com :)

      Delete