Thursday, January 19, 2012

Teraviljad tervise & ilu jaoks: KAER

Täna räägin, mida head saab korda saata kaeraga. Hobustele oli kaer oluline lisasööt ning tegi laka läikivaks. Paljudele inimestele maitseb kaerapuder, kuid lisaks sellele on see ka kasulik, kergesti seeditav ning tarvitatav mitmel eri viisil.


KAER 
 Kaerast valmistataksetööstustes eelkõige kaerahelbeid, kaerakliisid, kaerajahu, mida kasutatakse kaerahelbepudrus, aga ka müslides ja küpsistes. Maailmas peamine kaera kasutusviis on siiski loomasööt.

Kaera kasulikkus:
  • Vähendab nn. halva kolesterooli (LDL-kolesterooli) taset. Seega vähendab ka veresoonte lupjumise ohtu. 
  • Sisaldab proteiine (10%-12%) ja nendes leiduvaid aminohappeid. Kaera proteiinid on toitumise seisukohalt täisväärtuslikumad võrreldes teiste teraviljadega.
  • Vähendab südamehaigustesse haigestumise riski. Samuti on kaerajahu ainuke jahutüüp, mis alandab vererõhku.
  • Kasulik toime juustele. 
  • Kaeras on palju B-grupi ja E-grupi vitamiine ning rauda, aga ka näiteks H-vitamiini ehk biotiini(juustele kasulik). Lisaks on kaeras kasulikke kiudaineid, kaltsiumit ja kaaliumit.
  • ja hunnik kasutegureid (ning kasutusvõimalusi) veel siit

Kaer sinu iluprotseduurides:
Kaer. Pildi allikas: Vikipeedia.





1 comment:

  1. Ma olen 15 aastat vana. Ma sündisin HIV-iga, kelle ema suri HIV-nakkuse tõttu. Ja mul on kahju, miks ma kunagi dr. Ituaga poleks suutnud minu ema minu eest ravida, sest üksikemana oli minu ema jaoks väga raske kohtuda dr itua tervendavate sõnadega HIV / AIDSi herpese, Parkinsoni, Copdi, epilepsia, vöötohatise, külma valu, viljatuse, kroonilise väsimuse sündroomi, fibromüalgia, diabeedi Hepatiit kohta võrdselt Vähk, mis olin nii põnevil, kuid hirmutasin samal ajal, sest Ma ei kohanud sellist artiklit online, siis võtsin ühendust dr. Ituaga e-posti aadressil drituaherbalcenter@gmail.com. Samuti vestlesin temaga selle kohta, mis on +2348149277967 ta ütleb mulle, kuidas see toimib. Kiiresti Colorado postkontor Ma saan oma ravimtaimi 4/5 tööpäeva jooksul, kui ta andis mulle gildijooned, mida ma järgida, ja siin elan taas tervena, et kujutada ette, kuidas kasutada jumala oma teoseid kõikides artiklites Internetis, et levitada jumal töö või Dr Itua Herbal Medicine, ta on suur mees.

    ReplyDelete