Sunday, August 5, 2012

Igapäevane näonaha hooldamine

Hakkasin tegema postitust näonaha puhastamise alustest, kui avastasin, et selline hea ülevaatlik ja sisukas postitus on olemas juba Ginger kosmeetika kodulehel. Seega siis tsiteerin seda, sest pole mõtet sama asja uuesti üle kirjutada:


  • Näo- ja kaela puhastamine on üks olulisemaid eeltingimusi terve ja särava näonaha saavutamisel või alalhoidmisel. Ära unusta eemaldada meiki ja puhastada nägu enne magama minekut! Meik imendub nahapooridesse ning ummistab need. Päeva jooksul eritunud naharasu seob endaga ümbritsevast keskkonnast pärit tolmu ja mustuse ning nii saavad endale mugavad tingimused erinevad bakterid. Näo korralikuks puhastamiseks, kasuta oma nahatüübile sobivat puhastusvahendit. Kuiva naha tooted ei sobi rasusele nahatüübile ja vastupidi. Kui soovid kiiret ja tõhusat puhastamismoodust, vali oma nahatüübile vastav puhastusvaht või 2ühes vedel või kreemjas meigieemaldus- ja puhastustoode. Esmalt eemalda vastava vahendiga meik, naharasu ning tolm, seejärel loputa nägu ja kael hoolikalt üle täiesti puhta veega. Vajadusel võid nahka toniseerida sobiva näoveega.
  • Peeling ehk koorimine on soovitav ette võtta nädalas korra või kaks. Koorimist tehakse vaid eelpuhastatud (sh. veega loputatud) nahale. Näole kasuta kindlasti vaid väga õrna koorivat kreemi. Tugevamat koorimist vajava ja taluva näonaha puhul vali terakestega kooriv kreem. Kuivale ja tundlikule siidine terakesteta kreem. Pooride süvapuhastuseks spetsiaalne kergelt vahutav koorija. Ükskõik, missuguse toote oled valinud, põhjalik puhta veega loputamine on kindlasti vajalik. Koorimise tulemusel paraneb naha jume ning järgnevad hooldustooted (seerum, mask, kreem) mõjuvad hoopis tõhusamalt.
  • Maske on mitmeid erinevaid vastavalt nahatüübile ja naha hetkevajadustele. Mask kantakse eelnevalt hoolikalt puhastatud ja parimate tulemuste saamiseks ka eelnevalt kooritud nahale. Maske on palju erinevaid, saviseid, kreemjaid, geeljaid ja kilejaid. Enamasti on maski mõjuaeg 10- 15 minutit ning selleks, et maski mõju suurendada, võta endale need mõned minutid täielikuks lõõgastumiseks. Lõõgastumise all ei ole mõeldud siinkohal teleri vaatamist, raamatulugemist ega lobisemist vaid väikest kosutavat puhkust pikali asendis silmad suletuna. Mõjuaja möödudes loputa puhta veega mask nahalt maha. Ent kreemja või geelja maski, mis on kenasti nahka imendunud, võib jätta nahale ka terveks ööks. Sel juhul peab aga kindlasti olema enne veendunud, et mask ei põhjusta allergilist reaktsiooni.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Kaks täiesti erinevat liigitust on naturaalne ja orgaaniline kosmeetika. Naturaalsed koostisained pärinevad otse loodusest. Orgaanilised koostisosad saadakse aga mahepõllumajandusest, kus kehtivad väga kindlad ja ranged reeglid (näiteks Ecocert sertifikaat)
  • Hoolda oma nägu väga hellalt ning ära kunagi näpista, venita ega masseeri liiga tugevalt. Õrnad võtted näo puhastamisel, kreemitamisel ja meikimisel vähendavad võimalust, et nahk saab kannatada ja tekivad enneaegsed kortsud.
  • Päevakreemi kasutamine on oluline hoolduse aga mis veel tähtsam naha kaitse seisukohalt. Öökreem on aga vajalik selleks, et nahk saaks maksimaalse kasu kreemis sisalduvatest toimeainetest. Magamise ajal omandab nahk, nii nagu ka kogu organism, kõige paremini toitaineid. Samuti toimub intensiivne rakkude uuenemine ja toksiinide väljutamine.




No comments:

Post a Comment