Thursday, November 29, 2012

Kosmeetiline keemia

Kuna järjest rohkem inimesi huvitab see, mida sisaldavad kosmeetikatooted, mida ta kasutab, siis panen siia mõned lingid, kust võite leida seletusi rohkemate ainete kohta. Muidugi saab ka google'dades, aga nendele lehtedele on rohkem kokku kogutud aineid, saate kasutada Ctrl+F, et otsida siis suurest segadikust just omale vajalikku ainet. 



Aga siit lingid:
Siit siis suuremad andmebaasid ainete kohta:
  • http://biodizionario.it/ - Lihtne täpisüsteem - kaks punast on paha, kaks rohelist hea ja siis vahepealsed kollased ka. On küll itaalia keeles, aga ained ise ju rahvusvaheliste nimetustega ning värviliste täppide tõttu arusaadav. Lisaks paari sõnaga, mis ainega on tegu ja ka need sõnad üsna arusaadavad. 
  • http://cosmeticsinfo.org/ - suur ja põhjalik andmebaas, mis kirjutab lahti, milleks ainet vaja on, kas on reguleeritud ohutus jne.
  • http://www.vaxa.com/ingredients-list-a-b.cfm - koostisosad nimede kaupa Ast-Zni. Lühike kokkuvõte iga koostisosa kohta. 
  • https://www.truthinaging.com/ingredients - samuti üsna põhjalik otsingumootor, saab otsida nii koostisosa, toote, artikli jms järgi.

Loodan, et see info on abiks neile, kes seda vajavad. Ma ise arvan, et olulisem on teada aine ohtlikust või mõju. Sest tegelikult on ju nafta ka loodusest pärinev, eksju - kuid seda saab kasutada vägagi ebatervislikult. Samamoodi võib olla sünteetilisi ühendeid, mis ei pruugi kahjulikud olla. 
Samuti leian, et tuleb lugeda erinevaid materjale - näiteks on palju materjale, mis räägivad ka ökokaubanduse mitte nii lillelisest tagamaadest (nt et  ilma väetiseta põldu tuleb künda mitu korda rohkem, mis kasutab ikka väga suurtes kogustes kütust (naftat) rohkem jne). Selleks, et teha parim valik, oleks hea teada mõlema osapoole tagamaid.

Kõige olulisem on siiski teadlikkus ja et teeksite oma valiku just enda teadmistest lähtuvalt! :)


PS! Viitan nendele nimekirjadele ning ei võta vastutust, kui info peaks olema nendes vastuoluline vms. Siis tuleb lihtsalt veel teistest materjalidest uurida. 



3 comments:

  1. Tänud linkide eest!

    ReplyDelete
  2. Ma olen 15 aastat vana. Ma sündisin HIV-iga, kelle ema suri HIV-nakkuse tõttu. Ja mul on kahju, miks ma kunagi dr. Ituaga poleks suutnud minu ema minu eest ravida, sest üksikemana oli minu ema jaoks väga raske kohtuda dr itua tervendavate sõnadega HIV / AIDSi herpese, Parkinsoni, Copdi, epilepsia, vöötohatise, külma valu, viljatuse, kroonilise väsimuse sündroomi, fibromüalgia, diabeedi Hepatiit kohta võrdselt Vähk, mis olin nii põnevil, kuid hirmutasin samal ajal, sest Ma ei kohanud sellist artiklit online, siis võtsin ühendust dr. Ituaga e-posti aadressil drituaherbalcenter@gmail.com. Samuti vestlesin temaga selle kohta, mis on +2348149277967 ta ütleb mulle, kuidas see toimib. Kiiresti Colorado postkontor Ma saan oma ravimtaimi 4/5 tööpäeva jooksul, kui ta andis mulle gildijooned, mida ma järgida, ja siin elan taas tervena, et kujutada ette, kuidas kasutada jumala oma teoseid kõikides artiklites Internetis, et levitada jumal töö või Dr Itua Herbal Medicine, ta on suur mees.

    ReplyDelete