Friday, January 25, 2013

Suur ARGAANIAÕLI ülevaade

Argaaniaõli ja viljad

Argaania õli (kutsutakse ka õlide kuningaks) saadakse argaaniapuu viljast (argania spinosa), mis kasvab vaid Marokos. 

Sobivus ja kasutusviisid
Argaaniaõli sobib suurepäraselt kõikidele nahatüüpidele: niisutab ja toidab kuiva nahka, turgutab ja tasakaalustab rasust ning problemaatilist nahka. Universaalõli, võib kasutada nii naha, küünte kui ka juuste hoolduseks, samuti massaaižiõlina.

Koostis ja omadused
Õli on kerge ja mitteummistuv, Imendub kiiresti ning ei jäta nahka rasvaseks.

Kasulik mõju nahale:
  • Fenoolid: antioksüdandid, võimsad erinevate nahka kahjustavate bakterite ja nahakahjustuste neutraliseerijad, aktiveerib vere tsirkulatsiooni.
  • Fütosterool aitab kaitsta kollageeni, mis on oluline tegur naha elastuses.
  • Omega 6/Omega 9 – vananemisvastane, toidab, niisutab nahka. Korrigeerib naha vananemisega seotud ilminguid (kanavarbad, kortsud). Soodustab naharakkude uuenemist
  •  Polüfenoolid: parandavad immuunsüsteemi, puhastavad nahka ja organismi jääkainetest, antiseptilised, aeglustavad naha vananemisprotsesse.
  • Prostaglandiin: Kontrollib üldist naharaku kasvu ja toiminguid.
  •  Steroolid: parandavad nahapinna funktsioone, toidavad naha sügavamaid kihte ja niisutavad.
  •  Triterpeenid: parandavad naharakke, vananemisvastase omadusega.
  •  Vitamiin E (2x rohkem kui oliiviõlis): tugev antioksüdant, põletikuvastane, parandab naha mikrotsirkulatsiooni ja kaitseb vabade radikaalide eest. Kaitseb nahka enneaegse vananemise eest.


Kaitse päikese kahjuliku mõju eest:
  • Skvaleen kaitseb päiksekahjustust põhjustavate vabade radikaalide eest.
  • Olehape ja oleiinhape leevendavad päiksepõletust
  • Vitamiin E: kaitseb ka UV kiirte kahjuliku mõju eest.
  • Karotenoidid: parandavad naha tervist ja naharakkude vahetust, kaitsevad UV kiirte ja vabade radikaalide kahjustuste eest.

 Muu:
  •  Leevendab psoriaasist ja ekseemist põhjustatud nahaärritust. Eriti sobilik ülikuivale nahale. Looduslikku päritolu, seega ka hea õrnale nahale, nt lastele.
  • Muudab  küüned ja juuksed tugevaks. Aitab lukustada niiskust, mistõttu juuksed muutuvad siledaks ja säravaks, eemaldab kahususe, muudab juuksekiusu elastsemaks, aitab vähendada juuste väljalangemist. Sobilik ka juusteotstele. E-vitamiin aitab taastada kuumuse, oksüdatsiooni ja tuule poolt kahjustatud juust. 
  •  Prostaglandiin: reguleerib naha ja lihaskiudude kokkutõmbeid, vereringlust ja immuunsüsteemi – sobilik massaažiks.


Miinused:
Argaaniapuud kasvavad vaid Marokos. 1999. aastal lisas UNESCO argaaniapuu maailmapärandi nimistusse. Vähem kui sajandiga on rohkem kui kolmandik argaaniametsadest kadunud. 1 liitri argaaniaõli saamiseks kulub kuni 80 kg vilju. Seetõttu ka üsna kallis hind.
Pähklitele ülitundlikud inimesed peaksid olema ettevaatlikud, ennetades allergilist reaktsiooni. 


Veel artikleid argaaniaõli kohta:

Mõned netipoed, kust saab soovi korral tellida:


Kas sinul on argaaniaõliga kogemusi? Soovitaksid ka teistele?



1 comment:

  1. Ma olen 15 aastat vana. Ma sündisin HIV-iga, kelle ema suri HIV-nakkuse tõttu. Ja mul on kahju, miks ma kunagi dr. Ituaga poleks suutnud minu ema minu eest ravida, sest üksikemana oli minu ema jaoks väga raske kohtuda dr itua tervendavate sõnadega HIV / AIDSi herpese, Parkinsoni, Copdi, epilepsia, vöötohatise, külma valu, viljatuse, kroonilise väsimuse sündroomi, fibromüalgia, diabeedi Hepatiit kohta võrdselt Vähk, mis olin nii põnevil, kuid hirmutasin samal ajal, sest Ma ei kohanud sellist artiklit online, siis võtsin ühendust dr. Ituaga e-posti aadressil drituaherbalcenter@gmail.com. Samuti vestlesin temaga selle kohta, mis on +2348149277967 ta ütleb mulle, kuidas see toimib. Kiiresti Colorado postkontor Ma saan oma ravimtaimi 4/5 tööpäeva jooksul, kui ta andis mulle gildijooned, mida ma järgida, ja siin elan taas tervena, et kujutada ette, kuidas kasutada jumala oma teoseid kõikides artiklites Internetis, et levitada jumal töö või Dr Itua Herbal Medicine, ta on suur mees.

    ReplyDelete