Friday, November 4, 2011

Sirged juuksed <--> juuksed sirgeks!

Kuna olen enda juuste puhul andnud sirgete juuste fänn ning olen täheldanud paljusid inimesi, kellel on see soov samuti, siis mõtlesingi kirjutada mõnest võimalusest. Kui teate veel mõnda head toodet või võimalust, palun lisage see kommentaari ;) Sageli öeldakse, et kellel lokkis, see tahab sirgeid ja vastupidi, kuid enda puhul vaidleksin vastu. Kui niiskete punupatsidega olen teinud lokke, siis on see vahelduse mõttes tore küll, kuid mul endal ei ole loomulikult ei pulksirged ega ka päris lokkis, vaid mingisugused ebamäärased arusaamatud lained on ja just need on, mis mind häirivad. Aga hakkame siis peale:

Protseduur: Juuste keratiinhooldus
Kasutatakse keratiinsegu. Toode kantakse juustele ning kinnitatakse see sinna kuumuse abil. Keratiin tundub juustesse ja silub neid igati. Lähemalt lisainfot soovitan lugeda näiteks siit:
Need lehed läbi lugenud, peaksid juba üsna hästi teadma, mida see protseduur endast kujutab ;)
Kui aga soovid konkreetselt inimeste arvamusi, siis tasub lugeda neid foorumi teemasid: Buduaar - keratiin

Lubatud kestvusperiood: circa 3 kuud
Hind: 50-300 eurot, olevalt juuste pikkusest-paksusest ja lisatoodetest.

OHUD!: Sisaldab formaldehüüdi. Lähemalt selle kohta siit: Formalaldehüüd - mis on ja mida teeb, mis nõudeid tarvitatakse?



Protseduur: Juuste lamineerimine

Tegemist on mõneti sarnase protseduuriga keratiin hooldusega, ehk siis näeb välja nii, et  pärast sügavpuhastust  kantakse juustele peale umbes pooleks tunniks spetsiaalne vedelik (nt hüdrolüüsitud nisuproteiinid), mis siis katab juuste väliskihi ning moodustab sinna peale nö kile ja peaks neid silulma. Siiski, päris ära kaotab ta nõrgemad lained ja lokid. Juuksekarva läbimõõt peaks suurenema umbes 10%. 
Täpsem ülevaade: Juuste lamineerimine ja siit: juuksuriteenuse tutvustus
Inimeste kommentaare ja arvamusi aga taas siit: Buduaari foorum lamineerimine

Lubatud kestvusperiood: 3-4 nädalat
Hind: 18-50 euri (olenevalt salongist ning juuste suurusest jälle, samuti kampaaniatest)



Protseduur: Keemiline sirgendamine

Kindlasti olete kuulnud keemilistest lokkidest. Noh, selline protseduur on ka juuste sirgendamiseks olemas. Saab sirgendada ka teatud piirkonda, näiteks tukka. 
Lubatud kestvusperiood: 3-4 kuud
Hind: 30-80 euri, jälle sama jutt mis eelmistel, teatud piirkonna puhul muidugi odavam

OHUD! : Keemiline sirgendamine kuivatab juukseid väga tugevalt, seetõttu seda protseduuri tehes peaks eelnevalt olema normaalse niiskustasakaaluga ning terved juuksed. 



Vahend: Sirgendaja

Sirgendaja on siis väikene elektritoitega masin, millega saad kodus ja mujal oma juukseid ise sirgendada. Eks kõik teavad juba seda. Siiski, väikene lisainfo siit: Juuste "triikimine" . Sirgendajate puhul tuleks kindlasti jälgida: sirgendaja kvaliteeti (võimsus, termostaadi olemasolu), kuumakaitseid, niisutajaid ja seda, et võimalikult harva seda teeks. Aga kui teed, siis jäta vahel puhkeperioode juustele ja tõesti - kasuta niisutavaid ja kuumakaitsega tooteid. 

Lubatud kestvusperiood: oleneb sinu juustest, õhuniiskusest ja vahenditest, mida lisaks kasutad, aga üldiselt järgmise pesuni.
Hind: 20 eurist umbes 150 euroni. 



Protseduur: Sirgendav kuivatus
Seda saad sa kodus teha ning võib natuke aidata, kui sul ei ole eriti lokkis, vaid pigem laines juuksed. See käib nii, et pärast pesu (soovitavalt sirgendavate/siluvate toodetega), kui juuksed on niisked ja õrnalt käterätikuga kuivatatud, siis kammid neid harjaga õrnalt ja föönitad samal ajal. Ehk siis kuivatad nad sirgeks. Samuti on olemas spetsiaalsed sirgendusharjad, mida olen ka proovinud, kuid need tundusid natuke juukseid lõhkuvalt (vb mu ettekujutus) ja seetõttu ma pole seda eriti kasutanud(maksis 6-7 eurot).



Vahend: Siluvad ja sirgendavad tooted
Selle tee olen ma ka ise valinud ja lisan ka pildi toodetest, mida soovitan. Nimelt on tänapäeval salongitoodete poodides (nt Kaubamaja ilumaailm) ja juuksurisalongides müügil paljud tooteid, mis keskenduvad just sirgetele ja siledatele juustele. Samuti olen mina märganud seda, et mida rohkem ma enda juukseid niisutan, seda sirgemad nad on. 
Lubatud kestvusperiood: täiesti erinev - üldiselt eeldavad pidevat kasutamist
Hind: olenevad samuti toodetest


Mina ise olen enda jaoks avastanud TIGI extreme straight šampooni ja palsami. Tootekirjeldus on: 


"1.TIGI Bed Head Styleshots Extreme Straight Shampoo 
Siluv ja sirgendav šampoon. Juukseid siluv sulfaadivaba šampoon pehmendab ja kaitseb juukseid kuumakahjustuste eest. Extreme Straight šampoon sirgendab õrnalt, lisab läiget, tõrjub kahusust, harutab lahti pusad, tagab niiskuskindluse ja kaitseb juuksevärvi tuhmumise eest. Kasutus: Kanna šampoon niisketele juustele, aja vahule ning seejärel loputa hoolikalt. Vajadusel korda pesu. Jätka extreme Straight palsamiga.
2.TIGI Bed Head Styleshots Extreme Straight Conditioner
Siluv ja sirgendav palsam. See juukseid siluv palsam sitab Sul saavutada soovitud tulemuse ning silub Sinu juukseid, kaitstes seejuures neid UV kiirte ja kuumakahjustuste eest. Extreme Straight palsam pehmendab, tagab niiskuskindluse, vähendab kahusust, lisab läiget, harutab lahti pusad, parandab kammitavust, kaitseb juuksevärvi tuhmumise eest ja tugevdab juukseid ennetades nende katkemist. Kasutus: Kanna palsam niisketele juustele peale Extreme Straight shampooniga pesemist. Lase sellel mõjuda 3-5 minutit ning seejärel loputa hoolikalt."


Praegu on toodetel ka üsna suur allahindlus ning selle plussideks on: silub ja sirgendab, kuumakaitse (sobib ka sirgendajaga sirgendajatele), SULFAADIVABA (mis on sulfaadid, loe siit: Mis on sulfaadid ja kus neid kasutatakse?). igatahes minul teeb ka kõike seda, mis kirjelduses on. Õnneks on saadaval nii suuremad kui väiksemad pudelid, juhuks kui ei julge suurt osta.
Poodides on üks paremaid tooteid minu arust Nivea Long repair - teeb juuksed väga pehmeks ja siledaks :)

Nii, andsin siis ülevaate põhilistest sirgendusmeetoditest, milline sulle sobiks, on juba sinu valik ja oleneb ka suuresti juustest. Kui sul on kogemusi juuste sirgendamise teemal või mõni huvitav nipp või kogemus, palun anna sellest kommentaarides teada.


TIGI extreme straight tooted
Sirgendavad juukseharjad
Nivea Long Repair tootesari  . poetoodetest üks parimaid juuste silujaid









Keratiinhooldus
Keemiline sirgendamine

Juuste lamineerimine

No comments:

Post a Comment