Wednesday, February 16, 2011

Kollaka tooni vähendamine juustest

Kindlasti leidub inimesi, kes ei taha oma juukseid kõige hullemate blondeerijatega blondeerida, aga samas ihkavad heleblonde juukseid, mis ei oleks kollakad. Samuti võib vahel ka raskemetallide (raud) sisaldus vees juuste kollasust tekitada. Selleks, et vähendada juustest kollakat tooni, võib proovida:


* Päike - suvel kaua päikese käes viibides võid märgata, et juuksed pleekuvad ise heledamaks. Siiski ära unusta, et liiga kaua päikese käes viibides võid saada päikesepiste, nii et pea piiri! :)

 * Sidrun juuste loputusvette - siiski kasutada ka niisutavaid palsameid, kuna sidrun on kuivatava toimega. Seetõttu ei tohi sidrunit ka paljalt juustele panna.

* Kummel või kummelitee juuste loputusvette - kindlasti pehmem kui keemilised vahendid, aga proovida võib.

* Äädikaveega loputamine - tuleb ka juukseid lisaks niisutada.

* Hõbešampoonid - tegemist on toredate leiutustega, mis teevad asja sinu jaoks kõvasti kergemaks. Tuleb ainult leida endale sobiv hõbešampoon ning sellega juukseid pesta (soovi korral võid enne ka tavalise šampooniga pesta) ning vastavalt juhendile nats peas hoida ning välja loputada!




  • Schwarzkopf'i Color Save Silver Shampoo (250 ml) on üks nendest, mida kiidaksin eriti! Jätkub kauaks (kulub ühe korraga vähe) ning toime oli vähemalt minu juustel üsna hea.






    • Ka Cutrin Frosty Silver Shampoo (200 ml) on samalaadi ning minul näitas head tulemust umbes alates kolmandast pesukorrast. Hinnaklass: 8-11 EUR (umbes 100-150 eeku, oleneb ka poest ning soodustustest).
Lisamärkus: üldiselt on hõbešampoonid tumelillat värvi. Ole hoolikas valmisega, sest Schwarzkopfil on näiteks tavaline "color save" šampoon üsna sarnases pakendis.Mitmetel hõbešampoonidel on ka samast sarjast palsamid. Neid ma ise proovinud ei ole, aga usun, et nad aitavad tulemusele kaasa kindlasti.

   
 *Hõbedaloputusvahendid
- on põhimõtteliselt samad, mis hõbedašampoonid, ainult selle vahega, et need ei pese su juukseid, vaid neid kasutad pärast pesemist.  Samuti peab neid üldiselt lahjendama. Näiteks on tuntumaid tootijaid:  C:EHKO Silberweiss

    No comments:

    Post a Comment