Saturday, October 27, 2012

Maniküüri ideed


Mõtlesin, et võtaks kokku erinevaid ideid seoses sellega, kuidas oma küüsi lakkida ja kaunistada. Muidugi toon välja tuntumad ning kui kellegil on lisada mõni hea idee, siis kommentaarium on avatud! ;)


Tavaline lakkimine – Vanas-Egiptuses näitas küünte lakkimine sotsiaalset taset – mida punasemad küüned, seda auväärsem isik. Tavalise pärlmuttervärviga lakkimine tundub lihtne, kuid ka seal on, mida aeg edasi, aina rohkem soovitusi. Nende kohta saad lugeda lisa ka SIIT, SIIT ja SIIT ka. Lisaks saab lihtsalt peale joonistada erinevaid mustreid, pilte, lillekesi, mis on heaks vahelduseks. 

Tavalised pärlmuttervärviga punased küüned.















Prantsuse maniküür (french manicure) – tähendab seda, et küüne ülemisel osal on teine värv või see eristub. Populaarseim ja klassikalisem on valge otsaga maniküür. Ülemise osa värvimise lihtsustamiseks kasutatakse ka ribasid. Kuna pea igast maniküürivormist tehakse edasiarendusi, siis on ka nt prantuse maniküüri üks vorme chevron french manicure, kus ülemine osa on nurgeline. (Videoõpetus näiteks SIIT või SIIT)


Prantsuse maniküür
Pr. maniküür lisakaunistusega

Pr. maniküüri tegemist lihtsustavad ribad


Chevron french manicure




Matid küüned (matte manicure) – üks tore võimalus ja vaheldus läikivale lakile. Matte küünelakke müüakse eraldi, aga müüakse ka läbipaistvat matistavat lakki (matte top coat) , mida saad oma tavalistele lakkidele kanda ning mis muudab need matiks (iseenesest mõttekam). (Video matist kattelakist SIIT ja sebra-stiilis musta värvi matid küüned SIIT)

Matt maniküür
Matt maniküür - erinevad värvid





Pragunev maniküür (crackle/shatter manicure) – kantakse küünele tavaline lakk ning seejärel pragunev küünelakk. Tulemus pildilt. (Kuidas see töötab: SIIT)

Pragunev maniküür











Karvased küüned/sametküüned (velvet nails) – üks väga omapärane viis oma küüsi lakkida. Märjale küünelakile kallatakse peale seesama puru, mis haakub küünelakiga ja nii sellised küüned saadaksegi.(Kuidas teha: SIIT)

Sametküüned












Vesivärvi stiilis küüned (watercolor nails) – aluslakile kantakse mitu erineva värviga lakki ja aetakse segi, kui lihtsustanuna öelda. Siiski tuleb selle meetodi puhul eriti ettevaatlik olla, et ei jääks räpakat muljet. (Õpetuse leiad näiteks SIIT ja natuke teise meetodiga (veekausiga): SIIT)

Vesivärvi stiilis küüned












Galaktika-küüned (galaxy nails/nebula nails) - küüned kui kosmose avarus. Seisneb selles, et lakile lisatakse peale erinevaid värve käsnaga. Hoolikas ning osav kombineerimine jätab küüned väga efektseks.Lisaks võib soovi korral ka valged lakki pritsida peale. (Õpetusi: SIIT ja SIIT)

Galaktika küüned















Pitsi-satsi stiilis küüned (lace nails) – erinevate võtetega, kas peale joonistades või siis ka päris pitsi küüntele kleepides saab väga huvitavaid küüsi. (Video sellest, kus kasutatakse päris pitsi ka: SIIT ja pitsi stiili joonistamine küünele SIIT )

Valge pitsi ja pärlite kasutamine, lisaks 3d-kaunistused
Musta pitsiga küüned



Ajaleheküüned/Trükimustri maniküür (newspapaper manicure/news-nails/newsprint nails) – aluslakk, millele surutakse viina kastetud ajalehetükikesed ja sellele siis panna pealislakk. Jääb selline trükimuster. (Videoõpetus SIIT ja eestikeelne õpetus punkthaaval SIIT)

Trükimustriga küüned









 




Šabloonmustritega küüned [(laser )tape manicure] – küünte lakkimisel saab väga edukalt kasutada väikeseid ribasid vms, et moodustada erinevaid mustreid. Värvid ja fantaasia on täielikult sinu päralt. Need jaotuvad ka erinevatesse viisidesse – nt kerged triibud üle küünte – laser tape manicure. (Erinevaid õpetusi näiteks SIIT, SIIT, ja SIIT)


 Šabloonide kasutamine - laser tape
Šabloonmustriga küüned





Leopardi-küüned (leopard nails) leopradi karva mustrit imiteerivad mustrid. Värvilahendused muidugi nagu kõikide maniküüride puhul, omal valikul. ( Õpetused: SIIT ja SIIT)

Leopardimustriga küüned












3D kaunistused – lisaks kõigele muule saab küüntele lisada kas väikeseid pärlikesi või muid kaunistusi, mis liimitakse küünelaki peale. Taaskord saab lasta fantaasia jooksma ja kes teab, mida huvitavat seal välja võib tulla. 
Pärlid 3D kaunistusena
3D lillekesed









Huvitavaid lehekülgi:



No comments:

Post a Comment