Monday, October 1, 2012

Kodused juuksemaskid ja loputusveed


Siia postitusse kogun kokku mõned tuntumad ja kergemad juuksemaskid, mida saab igaüks meist ise kodus teha. Silmas tasuks pidada seda, et juuksetüübid on väga erinevad ja see, mis ühel teeb imesid, ei pruugi teisel üldse mõjuda. Seega parim valik on ise proovida neid, kuni leiad just endale sobiva! :)


Baasaine: oliiviõli
  • Oliiviõli+sidrunimahl – peaks andma sära, siluma, pärssima juuste katkemist. Sidrunimahl peaks ka juukseid pleegitama, aga kuna sellel on tugev kuivatav toime, ei tasuks sellega liialdada.
  • Oliiviõli+muna – tõeline lemmik paljudele. Annab palju läiget, teeb pehmemaks ja siledaks juuksed.
  • Oliiviõli+riitsinusõli+takjajuureõli – see segu on tõeline niisutaja juustele, takjajuureõlil on ka kõõmavastane toime, nii takjajuureõli kui riitsinusõli peaks mõjuma ka karvakasvu soodustavalt, mistõttu võib seda ka peanahale panna. Väga hea ka kuivadele juukseotstele.
  •   Oliiviõli+mesi+sibul (mikserdada) – soovitatakse takustele juustele. Lisaks peaks sibul aitama juuste väljalangemise vastu.


Samuti võib täiesti oma suva järgi kombineerida oliiviõli+mesi, mesi+muna jne.


Loputusveed
·        Sidrunimahla loputusvette segades saad loputusvee, mis annab sära blondidele juustele ning pleegitab neid. PS! Ära unusta pärast juukseid palsamiga niisutada.
·        Nõgeseleotis – keeda kõrvenõgeseid ning lisa vesi enda juuste loputusveele. See peaks juustele elujõudu andma.Heledapäised olgu ettevaatlikud, et rohekat tooni juustesse ei jääks.
·        Kummelileotis-sobilik samuti blondidele juustele. Peaks jätma läikivaks ning pehmeks.


Muud ained köögikapist või külmikust
·        Keefir – seda võid kasutada palsammaskina ning see peaks tegema juuksed siledaks ja pehmeks – niisutama. Mitmetes vene toodetes kasutatakse samuti keefirit ja isiklikust kogemusest mäletan, et mu esimene lemmikmask lapsena oligi üks nendest vene keefirimaskidest. Keefirile võib lisada ka muna.
·        Sibul – riivida sibul, kurnata riivitud sibul kaussi ning vedelik juuksejuurtele ning juustesse. Hoida peas vannimütsi vms terve öö. Hommikul pesta juuksed.
·        Maitsestamata jogurt – määrida juustesse, hoida umbes pool tundi, pesta maha. Väidetavalt toidab juukseid.
·        Avokaado – võib kasutada erinevates maskides, näiteks segatuna oliiviõli või muna või mõlemaga.
·        Banaan – nendes erinevates maskides võid kasutada ka banaani, eriti näiteks koos avokaadoga.
·        Tšillipipar – peaks kiirendama juuksekasvu, kuna kiirendab vereringet.  Üks maskidest näiteks on selline: 1 sl tšillipipart, 20-30 ml konjakit, 1 sl taimeõli, 3 sl sidrunimahla, 2 sl mett, 1 munakollane. Hoida peas pool tundi ning pesta maha. 



Vitamiinid, mida juuksed vajavad?
·        Biotiin - selle puudus organismi mõjutab tugevasti juuste enneaegset hallinemist ja väljalangemist.
·        A-vitamiin – selle puudus võib tekitada kõõma, juuksed kaotavad läike. Vajalik juuste tervise heaks. (nt banaanis)
·        B12 – tõstab juuksejuurte elujõulisust
·        C-vitamiin – soodustab vereringet. Vereringe soodustamine tähendab ka juuste kasvu soodustamist. (peavereringet saab parandada peamassaažiga või nt jaheda-sooja vee vahetustega duši all olles) (nt sidrunis)
·        E-vitamiin – annab juustele jõudu olla kohevad ning võib muuta neid isegi paksemaks. (nt avokaados)


 Nendelt lehtedelt võib samuti erinevate maskide retsepte leida:

No comments:

Post a Comment