Friday, October 19, 2012

Toodete ülevaated: JOIK

Mõnikord on lausa kummaline, et kui mingile teemale mõtled, siis aina rohkem sellega kokku hakkad ka materiaalselt puutuma. Nii oli ka JOIKiga, et ma uurisin ja tundsin huvi nende toodete kohta ja täiesti juhuslikult erinevaid teid pidi jõudsid minuni mitmed JOIKi tooted ja seda üsna lühikese aja jooksul.


JOIK on 2006. aastast (päris üllatav, et nii noor) tegutsev looduskosmeetika tootemark. Tegemist on eestimaise kosmeetikatootjaga, mis mõneti lisab minu silmis plusspunkte. Eriti hea, kui need tooted oleks eriti head. 
JOIKi kodulehel iseloomustatakse neid nii:
Kõik meie tooted valmivad hoole ja armastusega käsitööna väikestes partiides, kasutades vaid parimaid tooraineid, et tagada toodete kõrge kvaliteet.
Kõik meie tooted on nahasõbralikud, vabad parabeenidest, sulfaatidest, mineraal- ja silikoonõlidest ning teistest kahjulikest koostisosadest. Ühtegi JOIK toodet ei ole testitud loomade peal.

Minu valdusesse jõudsid sellised JOIKi tooted:

Joiki tooted: küünal, käte- ja jalgade salv, kehakreem, silmameigi eemaldaja, roosivesi. Pildilt puudub seep.


  •   Sojavahast lõhnaküünal maasika ja rabarberiga (kogupõlemisaeg 30 h)
    Mõnusalt õrna aroomiga. Kuigi olen kuulnud, et võrreldes teiste JOIKi küünaldega on lõhna vähevõitu, siis usun, et sobib eriti neile, kes liiga tugevaid lõhnaküünlaid ei soovi. Minule väga meeldis, ka küünla väljanägemine. Õrn lõhn jäi tuppa ka pärast põletamist mõneks ajaks.  Kas ma maksaks ise selle eest nii palju? Praegu kindlasti mitte. Küll aga näiteks kingiks saada oleks see väga lahe!

  •   Greibi ja mandariini kehakreem vitamiinirikka porgandiõliga
    Äärmiselt kollase värvusega, mistõttu tuleb enne lasta kreemil imenduda, kui riidesse paned. Kui kreemi nahale kandsin, jäi esialgu nahk päris kollane, kuid kreemi imendudes see kadus. Lõhn mulle väga meeldib ning ka nahale kandes jääb mõnus aroom nahale mõneks ajaks. Pudel on väga käepärane. Ostaksin kindlasti veel. Änks erk värvus siin hallis sügises.Ainuke asi jah, et tuleb aega varuda, et nahka imenduks see.

  •    Õrn silmameigi eemaldaja
    See silmameigieemaldaja on praktiliselt õli. Eemaldab meigi hästi, aga nõuab kindlasti järgnevat puhastamist mõne muu tootega(näovesi või -piim näiteks). Minule eriti see liiga õline tunne silmade ümber ei meeldi (silmad lähevad uduseks) ning eelistan piimjast puhastajat. Sobiv neile, kellele õlisemad silmameigieemaldajad meeldivad ja imelikku udusust ei tekita.

  •    Roosivesi
    Sellega puutusin kokku esimest korda ning esialgu ei teadnudki, et mida sellega siis teha. Lõhn on väga ehmatavalt veider minu jaoks, nõuab harjumist – ROOSIveelt ootasin natuke teistsugust lõhna. Nahale kandes natuke taandub see veider lõhn. Muidu peaks siis olema naha toniseerimiseks ning värskenduseks ja sobib kasutada ka meigi peal. Peale pihustades on nahal üsna mõnus tunne küll ja on värskendav ja hea näiteks näoveena kasutada. Mõnikord lasen niisama näkku või siis puhastan. Lõhn on siiski veider...ma ikka ei saa sellest üle, see nii ehmatas mind :D

  •  Päikseline ananassi seep
    Õrna meeldiva lõhnaga, kergelt vahutav. Meeldis küll. Siiski ei jätnud sellist kustumatut muljet ning hea meelega prooviks ka teisi JOIKi seepe, kuid arvatavasti siis mõne allahindluse ajal.


  •   Sügavniisutav salv kätele ja jalgadele emu, avokaadi ja mandliõliga
    Tegemist on sellise hästi rasvase tootega. Päeval kasutades tasub korraga nahale kanda vähe, et ilusti sisse imenduks. Ise eelistan kasutada enne magamaminemist. Teeb naha pehmemaks küll ning on hästi mõnusa lõhnaga. Lisaks saab teha ka „maski“, et panna paksemalt seda näiteks jalgadele ja siis sokid jalga(või kätele-siis kindad), pehmendab mõnusalt naha paksemaid kohti - et paksemalt kanda võikski sel viisil ja õhtul, et ei peaks liiga palju asju enam puudutama. Vahepeal kannan nats kehale ka ja mõnna on tegelikult. 


Kokkuvõttes on tegu taas kehahooldustoodete tootjaga, mille puhul mulle meeldivad väga pakendid ja üldse see imago. Fakt on see, et eks need tooted veidi kallivõitu ole, aga kes endale lubada saab, tasuks kindlasti proovida. Proovida aga tasub väga läbimõeldult ja enda nahatüübile vastavalt. Mõned tooted erilist muljet ei avaldanud, aga mõned tundusid tegelikult väga-väga mõnusad! Samuti sobivad need tooted minu arvates väga hästi kinkimiseks.



2 comments:

  1. Kust seda roosivett võimalik saada oleks? :) Ühest e-poest leidsin ta küll üles, kuid mitmetes poodides ringi vaadates pole leidnud. Või saabki seda ainult internetist?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, saadaval on see tõesti JOIKI kodulehelt - sealt pärines ka minu toode. Päris poodide kohta küsisin ka ning mulle vastati nii: "Meie edasimüüjatest on roosivett enda sortimenti võtnud kauplused Don Joli ( asub Pärnus), Ülikooli Apteek, Rosalind aga kahjuks ei oska Teile öelda, kas edasimüüjatel on see toode hetkel olemas."

      Delete